… die elke zondag het vlees snijdt.” Een campagne van SIRE in 1997. Ik kan me nog herinneren dat dit werd uitgezonden op de televisie. Doel van de campagne was om meer vaders te laten participeren wat betreft de huishoudelijke taken. Toen begreep ik daar niets van. Wat dat betreft ben ik opgegroeid in een gezin waar mijn vader veel in de keuken stond. Op deze site ga ik me verder niet verdiepen in de rolverdeling van de ouders binnen het gezin. Deze site gaat over eten. Puur en alleen over eten.

Rik Verhees

©2013, Tijn Schmitz Photography.

Mijn naam is Rik Verhees. 32 jaar. Meester in het basisonderwijs en in de keuken. Opgegroeid met mijn zus (Tineke) en broertje (Tij) in het altijd zonnige Boxmeer met mijn culinaire ouders. Mijn vader en moeder hebben al veel van de wereld mogen zien en dat proefde ik vaak ook op mijn bord. De Nederlandse variant van aardappelen, vlees en groente was speciaal bij ons omdat ‘ie eigenlijk nooit gemaakt werd. Doordat mijn ouders enkele jaren in Suriname hebben gewoond, aten wij met enige regelmaat Surinaamse roti (die maakte mijn vader) of een overheerlijke pom (moeder’s specialiteit).

Afwassen, tafeldekken en afruimen waren de taakjes die ik vroeger niet leuk vond. Maar tegelijkertijd wist ik dat daarna mijn kookbeurt zou volgen; daar kon ik naar uit kijken. Chili con carne, pasta bolognese stonden toentertijd bij mij vaak op mijn menu. Zonder zakjes, pakjes of potjes, want zo werd er nooit gekookt. Ik wist niet beter. Als ik dan op een tenniskamp of bij een vriendje thuis elleboogjes met een zakje ‘bolognese saus’ at, verlangde ik naar ‘het eten thuis’.
Inmiddels woon ik meer dan 6 jaar op mezelf en geniet van het koken, (het laten) proeven en mijn huisgenoten op sleeptouw nemen om ze wat te leren koken. Sinds april 2012 publiceer ik recepten op zeer onregelmatige basis.

De Nederlandse ‘foodblog-wereld’ wordt doorgaans gerund door vrouwen. Niets mis mee. Maar net als in het basisonderwijs pleit ik voor een betere balans. Ik gebruik deze site om mijn passie voor lekker en goed eten met jullie te delen. Daarom hoef je niet bang te zijn dat ik filmpjes zal plaatsen over welke kookboeken ik heb besteld, wat er allemaal in de koelkast staat en wat voor boodschappen ik deze week heb gedaan.
Door middel van recepten en tips wil ik jullie laten zien dat het allemaal niet zo veel moeite of tijd hoeft te kosten. Ik vind dat je vooral niet te moeilijk moet doen. Of willen doen. Gewoon. Puur eten.

Veel plezier en eet smakelijk!

Heb je vragen, opmerkingen of tips? Via Facebook of mail ben ik te bereiken.

Puur Eten