Boxmeer – Klooster Elsendael, tot voor kort de locatie van de Cas Spijkers Academie in Boxmeer, blijft niet leeg staan. Restaurant Carte Blanche, tot nu toe gehuisvest in Rijkevoort, opent medio april de kloosterdeuren. Op zondag 6 april kunnen belangstellenden vanaf 15:00 uur terecht om het monumentale pand te bewonderen.

ElzendaelDe eigenaren van Carte Blanche, Martijn ten Brinke en Ruud Westerveld, geboren en getogen te Boxmeer, gaan het avontuur aan door te verkassen van het oude Boerenbondsgebouw naar het voormalige nonnenverblijf.

Ondanks deze verandering blijft het concept van het Frans georiënteerde restaurant hetzelfde: wekelijks een wisselend en verfijnd menu met Franse versproducten. Gasten geven aan hoeveel gangen ze willen eten. Er wordt rekening gehouden met eventuele allergieën en voorkeuren.

Op de nieuwe locatie is tevens een hotel gevestigd. Er is de mogelijkheid om na een ‘hemels’ diner te blijven overnachten in kloostersferen. Ook kunnen er weer huwelijken voltrokken worden in de inpandige kapel, die circa 350 jaar geleden gebouwd werd.

Restaurant Carte Blanche onderscheidt zich door haar producten zelf vanuit Rungis, de grootste Europese versmarkt nabij Parijs, te selecteren en op te halen. “Goede producten zijn de basis. Een topgerecht valt of staat met de kwaliteit van de ingrediënten”, aldus Martijn ten Brinke, culinair brein achter Carte Blanche.

Om de periode in Rijkevoort feestelijk af te sluiten, is er op zondag 30 maart van 15:00 uur tot 18:00 uur een mogelijkheid om een laatste hapje en drankje te nuttigen in Rijkevoort.

Agendapunten:

 Afscheid locatie Rijkevoort – Zondag 30 maart 2014 tussen 15:00 uur en 18:00 uur

“Afscheidsreceptie” met hapje en drankje aan de kapelstraat 34A te Rijkevoort

Opening Klooster Elsendael – Zondag 6 april 2014 vanaf 15:00 uur

Beeldpresentatie en rondleiding met hapje en drankje

Adresgegevens Klooster Elsendael:

Dr. Peelenstraat 6

5831 EG   Boxmeer

logo Carte BlancheContactgegevens Carte Blanche (Ruud Westerveld):

S             Kapelstraat 34A

P             5447 AB   Rijkevoort

T             0485 – 37 26 98

M           06 – 44 39 05 26

E             info@carteblancherijkevoort.nl

W           www.carteblancheboxmeer.nl

Categorieën: Nieuws

2 reacties tot nu toe.

 1. Harry Derkx schreef:

  Kan ik zondag bij jullie eten?
  Wat voor soort menukaart voeren jullie?
  Kun je globaal prijzen indiceren?

  Met dank en groeten. Harry Derkx

 2. Dave Artz schreef:

  Beste,

  Restaurant Carte Blanche heeft helaas in januari 2016 de deuren gesloten. Voor meer informatie kunt u naar http://www.carteblancheboxmeer.nl.

  Met vriendelijke groet,
  Dave Artz
  Hotel Klooster Elsendael

Laat een reactie achter


Puur Eten