Dit is echt een geweldig en puur recept om te laten proeven hoe een goed stuk eendenborstfilet smaakt en wat de toevoeging van rooksnippers in de Big Green Egg daarbij kan toevoegen.Gerookte eendenborstfiletOp BBQuality.nl hadden we een tweetal heerlijke eendenborstfilets besteld. Ze waren goed verpakt (vacuüm) en de filets waren al mooi ‘schoongemaakt’ met een dieprode kleur. Top!Gerookte eendenborstfiletWe hebben zout en peper over de filets heen gestrooid en daar hebben we het bij gelaten. Om zo de pure smaak van het vlees in combinatie met de rook mooi naar voren te laten komen.

Zet een bakje met beukenhouten rooksnippers in het water (minstens 30 minuten). Laat het vervolgens goed uitlekken voordat je ze op de kolen doet! (Als je dit niet doet, gaat de temperatuur van de BBQ te ver omlaag).

Zet je keramische barbeque op zo’n 130°C á 150°C.

Voeg de uitgelekte rooksnippers toe; dit doe je direct op de kolen.Gerookte eendenborstfiletMaak je keramische BBQ klaar voor indirecte garing. (Voor de BGE: de conveggtor.) Zet je rooster er overheen en leg de filets er op (met de vetlaag aan de onderkant).Gerookte eendenborstfiletDoe de deksel dicht en zorg dat de temperatuur tussen de 130 en 150 graden blijft.Gerookte eendenborstfiletNa een kleine 40 minuten zijn deze twee grote filets klaar: super smaakvol, mooi van kleur en erg mals/sappig!

Gerookte eendenborstfilet

Categorieën: BBQ, Recepten

2 reacties tot nu toe.

  1. Mies schreef:

    Wij hebben van jou eendenborst van de BGE mogen proeven. Hij was fantastisch!
    Wij willen het ook gaan maken. Zat de vetlaag nog op de filets?

Laat een reactie achter


Puur Eten