De kip en de BBQ zijn twee vrienden van elkaar. Hoge temperatuur en een beetje rook doet de kip goed. Vandaag gaan er twee hele kleine kippetjes op het vuur: piepkuikens. Bij BBQuality hebben we twee heerlijke en kwalitatief goede piepkuikens besteld. Deze kuikens worden speciaal voor het vlees gekweekt. Deze kippetjes (of haantjes) zijn 4 á 6 weken oud als ze geslacht worden. Ze zijn echt super mals!

Binnen een half uurtje heb je een heerlijk klein kuikentje op je bord liggen!
Bereid je BBQ voor en stel ‘m in op 180 graden Celcius (houtskool).

Knip ondertussen het ruggetje open en ‘vouw’ het kuikentje open. Op deze manier heb je een betere hitteverdeling en is het vlees overal tegelijkertijd gaar. Dit noemen we ook wel: de gevlinderde kip (kuiken, in dit geval).

Bestrooi de piepkuikens met zout en peper en leg ‘m op de BBQ. Draai de kip zo nu en dan om (extra lang op de huidkant voor een krokant korstje). Hou de deksel van de BBQ dicht voor een goede hitteverdeling. Als je merkt dat de kip bijna gaar is (bij ons na 20 minuutjes) smeer je ‘m in met je favoriete BBQ saus (optioneel).Nog even 5 minuutjes met de deksel dicht en daarna: smullen maar!

Kijk eens hoe onwijs sappig dit vlees is: geweldig!

Categorieën: BBQ, Hoofdgerecht, Kip, Recepten, Vlees

Laat een reactie achter


Puur Eten