Recept geschreven door mijn broertje:

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets op deze blog plaatste. Dat komt doordat ik vrij weinig tijd heb de laatste tijd. Ik moet veel opdrachten voor school maken en ja ik schrik er zelf ook van dat ik er zoveel aan doe dat ik niet eens meer tijd heb voor jullie. En soms moet je gewoon even tijd maken. Dat heb ik gedaan en vandaar dat ik deze keer kom met een heerlijke frisse salsa. Deze keer niet geïnspireerd door de gerechten van het Cas Spijkers Academie, maar geïnspireerd door mijn vader. De eerste herinnering die ik aan deze salsa heb komt uit Amerika. We waren bij Gail en Joe(vrienden van s´pap en s´mam) ik was een jaar of 6 en we gingen barbecueën(denk ik). Er stond een bak met nacho chips met daarnaast een salsa. Ik zelf wist toen überhaupt niet wat  een salsa was. Maar toch wist ik dat ik het heel lekker vond, totdat pap zei dat er tomaat in zat. Ik was bang voor tomaat. Ik vond het niet lekker dus mocht ik van mezelf de salsa ook niet lekker vinden. Maar sinds een jaar ben ik meer gaan eten, ook de salsa. Toen ik het weer voor de eerste keer in korte tijd had gegeten kwam die herinnering uit Amerika meteen terug. Ik schaamde me nogal dat ik het al die jaren niet heb gegeten. Maar nu ik het weer eet en proef hoe lekker hij wel niet is vind ik dat andere mensen er ook van mogen genieten.

 Salsa voor 4 personen:

 • 4 tomaten
 • 2 teentjes knoflook
 • bosje koriander
 • 1 limoen
 • 1 flinke ui
 • rood pepertje
 • azijn
 • zout en peper

Haal de pitjes uit de tomaat. Hoeft niet, maar is wel het lekkerst.

Snij de knoflook fijn en snij de rest in kleinere stukken, hoeft niet perse heel fijn, en stop het in een keukenmachine(je weet wel, zo eentje met die mesjes die dan ronddraaien en dan de groentes fijn snijd). Voeg nog het sap van de limoen toe en de azijn op smaak. Zout en peper. En laat het maar draaien.

Wanneer je het een tijdje hebt laten draaien en vind dat alles fijn genoeg is, dan kan je het in een bakje doen en dan heb je een heerlijke verse salsa.

Smakelijk eten!

2 reacties tot nu toe.

 1. M. Dost schreef:

  In México noemen ze dit “Pico de Gallo” deze salsa is heerlijk bij tacos (echte tacos, niet van die schelpen)

Laat een reactie achter


Puur Eten