Even iets anders. Een paar dagen geleden werd ik genomineerd voor een Liebster Award door Esmée van Es’ Factory. Nice! Maar wat is een Liebster Award? Het komt er op neer dat het een virtuele prijs is die verdeeld wordt onder de minder bekende blogs. Voor blogs met minder dan 1000 volgers. Esmée ontving een award en daarbij kreeg ze een aantal vragen om te beantwoorden. Vervolgens mocht zij zelf nieuwe vragen opstellen en op haar beurt weer 5 andere bloggers nomineren voor deze award. Ik vind het een leuke manier om de blogger achter de blog te leren kennen en daarnaast is het een ideale manier om nieuwe blogs te leren kennen. Hieronder mijn antwoorden op de vragen van Esmée.

Liebster Award | Puur Eten

1. Wat vind je het leukst aan bloggen?
Voor mij is dit een ideale manier om aan veel mensen te laten zien hoe makkelijk het is/kan zijn om lekker te koken zonder al te moeilijk te doen. En zo nu en dan krijg je een keer een leuke reactie van een bezoeker, hoor je dat jouw Surinaamse roti recept voor bruiloften wordt gebruikt voor +/- 60 man of dat het iemand eindelijk een keer gelukt is om een fatsoenlijke Carbonara op tafel te zetten. Daar geniet ik van.

2. Als je een bekend iemand zou mogen interviewen voor je blog, wie zou dat dan zijn? En wat wil je per se van diegene weten?
Anthony Bourdain. Ik ambieer zijn werk al jaren: de wereld rondreizen, eten waar de locals eten, ontdekken, genieten, vertellen, lachen en dat dan iedere dag. Op welke volgorde dan ook. Hij kan met zoveel liefde en emotie praten over een simpele noedelsoep die voor hem staat. Hij doet dat op mooie plekken en op een manier dat je er zelf ook zo ontzettend veel zin in krijgt. Toen ik in Penang (Maleisië) was, heb ik mijn eigen Anthony Bourdain-tour in elkaar geflanst: ik heb alle gerechten en eettentjes opgeschreven die hij had gegeten en bezocht in de aflevering ‘No Reservations: Penang‘. En die heb ik vervolgens (op twee na) allemaal zelf kunnen proeven en ervaren. Geweldig!

3. Wat zou jij eten als galgenmaal?
Surinaamse roti.

4. Wat vind je echt niet lekker en waarom niet? En wanneer heb je dat voor het laatst gegeten?
Hondenvlees. Omdat je -op een of andere manier- natte zweethond proeft als je het eet. Op 30 december 2012 in Hanoi (Vietnam).

5. Wat at je als kind het aller liefst?
Surinaamse roti en andijviestamppot. Nu nog steeds, overigens.

6. Welk land zou je graag nog eens willen bezoeken en wat zou je daar dan eten?
Moeilijke vraag. Ik zou je zo een lijstje kunnen geven. Als ik echt moet kiezen, ga ik toch voor ‘die ene noedelsoep’ in Chiang Mai (Thailand). Je zit op een plastic keukenkrukje waarvan je denkt dat ‘ie het op ieder moment kan begeven (is namelijk al meerdere keren gebeurd). Je krijgt een noedelsoep met een donkere bouillon, verse noedels (iets minder dik dan hokkien), eend van de bbq en wat krokante noodles bovenop die langzaam zacht worden. Je krijgt er -zoals altijd- een bordje verse taugé, Thaise basilicum, munt en koriander bij (en nog wat andere dingen die je niet kent. Maar je voegt ze toe, want het smaakt gewoon briljant). Intens mooie smaken. Wow! Paar drupjes vissaus? Paar chili-pepertjes? Ja. Het is heerlijk. Je zweet. Je geniet. De vrouw van het kraampje zegt iets in het Thais, lacht intens en jij lacht terug. En geniet. Voor een euro en vijftig cent.

7. Op de schaal van 1 tot 10, hoe groot is je obsessie voor eten en eten gerelateerde zaken?
Ik denk 8. Ik twijfel. Hoe langer ik naar die 8 kijk, des te meer zin krijg ik in een lekkere pretzel. Nee, geintje.

8. Met wie van de mensen die ‘niet meer onder ons zijn’ zou je nog eens een gesprek willen hebben? En wat is je prangende vraag?
Ik kan je wederom een lijstje geven. Maar laten we het luchtig houden: Jezus, even een vraag over je vader. Als God almachtig is, zou hij dan een steen kunnen maken die hij niet kan tillen?

9. Wat doe je op een gemiddelde zondag?
Vrij weinig eigenlijk.

10. Wat mist er nog in je keuken?
Een fatsoenlijke oven.

11. Wat is je meest onzinnige keukentool die je ooit gekocht hebt?
Een knoflookpers. Grootste miskoop op culinair gebied ooit. Ben vast niet de enige.

That’s all, folks! Een kijkje in de figuurlijke keuken van mij dit keer. Op mijn beurt heb ik 11 vragen gemaakt voor de 5 nieuw genomineerden (zie hieronder) voor de Liebster Award:

1. Wie inspireert jou op culinair gebied?
2. Wat heb je gister gegeten?
3. Waar kun jij je aan ergeren als het gaat om koken?
4. Je mag een kookboek schrijven. Wat voor recepten komen er in?
5. Waar mag iemand je voor wakker maken?
6. Welk liedje vind je het best passen bij guacamole?
7. Met welk gerecht kun je iemand iedere keer écht laten verrassen? Of; wat is je specialiteit?
8. Waar geniet je stiekem enorm van? (Ondanks calorieën of wat anderen er van vinden.)
9. Je bent thuis lekker een boekje aan het lezen. Kopje thee erbij. Laten we zeggen dat het zaterdag is. Op dat moment vliegt er een duif zich te pletter tegen het raam. Heel toevallig loopt er een dierenarts langs die het ziet gebeuren. De arts verklaart de pechvogel dood maar bevestigt tevens dat hij niet ziek is en dat je hem dus prima kunt eten. Wat doe je?
10. Met welk ingrediënt zou je graag nog een keer willen werken als geld geen rol zou spelen?
11. Saus erop of ernaast?

Ik nomineer de volgende 5 blogs:

Ik ben benieuwd naar jullie verhaal!

Categorieën: Nieuws

7 reacties tot nu toe.

 1. Es schreef:

  Ha! Wat een leuke antwoorden! En ik heb gelijk zin om op een krukje die soep te eten! Dankjewel voor je bijdrage!

 2. Lekker Happen schreef:

  Toffe antwoorden! En nu moet ik maar eens nadenken over die vraagjes! 🙂 Fijne zondag nog en nogmaals bedankt! Erg leuk!

 3. Lekker Happen schreef:

  Is er trouwens een overzicht wie al ooit een nominatie gehad heeft? 🙂

  • Rik schreef:

   Geen idee.. Op een gegeven moment zal iedereen wel een keer genomineerd zijn denk ik. Als iedereen telkens 5 mensen mag nomineren gaat dat natuurlijk heel snel. Maar het is vooral gewoon een leuke manier om nieuwe blogs en de persoon erachter te leren kennen.

 4. Eslem schreef:

  Heb wel even over de antwoorden moeten denken hoor! Maar het is gelukt. Leuk om mee te doen!

Puur Eten