VlierbessencrumbleAls het even kan kook ik in de kookstudio van m’n zus. Daar heb ik alle ruimte en instrumenten die je nodig hebt tijdens het koken. Toen ik daar laatst de kip met meer dan 40 tenen knoflook maakte, wilde mijn zus het nagerecht maken: een crumble van kruisbessen. Ik vond het een verrassend lekker toetje. Hier volgt het recept.

Ingrediënten:

 • 500 gram kruisbessen (gehalveerd)
 • 90 gram amandelmeel
 • 135 gram bloem
 • 90 gram kristalsuiker
 • 115 gram roomboter (+ klontje om mee te bakken)
 • 40 gram amandelschaafsel

Verwarm de oven op 180 graden. Zet een pan op het vuur en smelt hierin de boter. Bak hier kort de kruisbessen in aan. Ik heb hierover wat extra suiker gestrooid (+- 50 gram) zodat het samen met de boter en vocht uit het fruit een beetje stroperig wordt. Het fruit moet iets zachter worden, maar wel zijn vorm behouden.

VlierbessencrumbleMeng in een kom het amandelmeel, de bloem, suiker en roomboter. Het deeg moet kruimelig blijven. Als het te veel een bol vormt, dan doe je er nog wat bloem bij, blijft het te droog, wat extra boter. Op het laatst voeg je ook het amandelschaafsel toe. De kruisbessen zijn gebakken in een pan die ook de oven in kan. Als je deze niet hebt, gebruik een taartvorm. Strooi de kruimels over de kruisbessen, zodat deze mooi bedekt zijn.

Vlierbessencrumble Zet de crumble ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de kruimels goudbruin zijn geworden. Heerlijk met wat griekse yoghurt, gemengd met honing en walnoten.

Bron: sjefkok.nl
Volg me via Bloglovin

Categorieën: Recepten, Vegetarisch, Zoetigheid

2 reacties tot nu toe.

 1. euh…. waar zijn de vlierbessen in het recept..? 😉

  • Rik schreef:

   Pff. Mag ik de schuld geven aan het feit dat ik nog herstellende ben van 9 dagen festival? 😉 Haha!
   Bedankt voor je reactie; heb het gelijk aangepast. Er zitten inderdaad geen vlierbessen in! Kruisbessen waren het. *kuch kuch*

Laat een reactie achter


Puur Eten